Sindicatul a convenit cu patronatul Dacia oprirea temporară a uzinei

Update:

Sindicatul a convenit cu patronatul Dacia oprirea temporară a activității începând cu ziua de 19 martie. Măsura se va aplica până pe data de 5 aprilie.

Reamintim că sindicatele au negociat în această dimineață cu patronatul Uzinei de la Mioveni eventuala oprire temporară a lucrului: ”trebuie să protejăm cei 14.000 de angajați” – a spus Ion Iordache, vicepreședintele Sindicatului Automobile Dacia – informează G4media.ro

”Avem această întâlnire pentru a stabili un program de închidere a uzinei, să vedem dacă oprim lucrul joi sau vineri (..). Trebuie să găsim o soluție pentru a intra în șomaj temporar. E greu să îi protejăm pe muncitori în uzină, sunt multe spații comune în care intră în contact”, a declarat Iordache pentru G4Media.ro.

Uzina Dacia este cel mai mare angajator în industrie din România.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, compania Ford a anunţat că angajaţii fabricii de la Craiova vor intra în şomaj tehnic începând de joi, 19 martie, şi vor beneficia de o indemnizaţie de 78% din salariul de bază..

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat că se află în discuţii cu oficialii Ford de la Craiova pentru a găsi soluţii de ajutor, după cele două săptămâni în care compania va susţine din surse proprii plata şomajului tehnic.