Pe 1 iulie începe cea de-a doua ediție a festivalului IEsc!

creart– Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București vă invită pentru al doilea an consecutiv la IEsc, un eveniment urban, contemporan, românesc, în perioada 1-3 iulie, în Lahovari nr. 7!

IEsc celebrează IA, un brand de țară ce constituie o permanentă sursă de inspirație, precum și folclorul reinterpretat, prin integrarea elementelor tradiționale în contemporan. Evenimentul apropie oamenii de tradițiile și valorile româneștiprintr-un mix de manifestări artistice care îmbină arta fotografică, muzica, cinematografia și tehnicile meșteșugărești, într-un decor neconvențional care accentuează contrastul modern – tradițional.

Timp de trei zile sunteți așteptați în Lahovari nr. 7, cu ședințe foto profesionale, ateliere creative, expoziție de ii și accesorii, proiecția filmului românesc – „Bacalaureat”, concertele Urma și Cobzality – la Grădina cu Filme, precum și cu multe alte surprize pregătite pentru cei care știu că valorile autentice constituie esența sufletului românesc!

Concerte

Urma completează atmosfera de la IEsc pe 1 iulie, de la 20:30, cu „muzica bună, muzica pură, autentică, creată făra alt scop decât acela de a lăsa ceva în urmă”. Îi veți putea asculta într-un concert acustic alternativ, condimentat cu ritmuri specifice din folclorul național.

Cobzality va concerta în Grădina cu Filme pe 2 iulie, de la ora 20:30 și va aduce în fața publicului melodii care împletesc elemente din folclorul autentic cu sound-uri avangardiste îndrăznețe, culese din era tehnologică în care ne aflăm. Bianca Purcărea, Robert Magheti și Florin Romașcu vor aduce la IEsc muzica românească din timpuri străvechi, îmbrăcată în straie noi.

Proiecție de film românesc

Ultima seară din cadrul IEsc este dedicată filmului românesc și prezintă, în premieră în Grădina cu Filme, proiecția filmului „Bacalaureat”, câștigător al Premiului pentru Regie la Festivalul de la Cannes 2016. Cristian Mungiu, scenaristul și regizorul filmului va fi prezent la eveniment pentru a răspunde la întrebările voastre din lumea cinematografiei, într-o discuție moderată de criticul de film Ileana Bîrsan.