Pe listele de candidați AUR Caraș-Severin se află cinci membri ai unei familii

Situație unică pe listele Alianței pentru Unitatea Românilor (AUR) la alegerile parlamentare din 6 decembrie. 5 din cei 11 candidați sunt din familia Letiției Aman, șefa filialei, iar doi, din altă familie. Aman a devenit deputat, dar fratele său, primul pe lista de la Senat, nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi parlamentar.

Cei cinci membri ai ”familiei extinse” AUR de la Caraș-Severin sunt:

Letiția Aman, mamă;

Bogdana Humeniuc, fiică;

Darius Crinel Boncilă, partenerul de viață al mamei;

Alexandra Teodora Tufiși, o altă fiică;

Corneliu Hrimiuc, fratele mamei.

Foto: Letiția Aman și Darius Crinel Boncilă / Sursa: Facebook

Foto: Frații Hrimiuc și Aman / Sursa: Facebook

Primii patru au candidat la Camera Deputaților, Aman fiind aleasă deputat, iar Hrimiuc a deschis lista de la Senat. A mai existat o familie pe listele de aici: Ioan și Daniela Caracoancea, ambii pe locuri neelegibile. În total, AUR a avut 11 candidați în județ: 7 la Cameră și 4 la Senat, obținând circa 7% din sufragii.

”Nu se poate vorbi de nepotism. Sunt persoane cu calificări, crescuți în spiritul credinței. Aceștia sunt oamenii cu care am putut ieși în față”, a declarat Letiția Aman pentru G4Media.ro, enumerând meseriile celor cinci: ea, fratele și partenerul sunt ingineri, o fiică medic, iar cealaltă, inspector de calitate.

Proaspătul deputat a adăugat că ”70% din banii pentru campanie au fost asigurați de domnul Boncilă, care este tirist și face curse în străinătate”.

Cu zece zile înainte de a prelua șefia AUR în județ, Aman și Boncilă au candidat la alegerile locale din partea PNȚCD. Ea respinge acuzația de traseism, afirmând că a făcut acest pas din cauza lipsei de implicare în campanie a unor colegi țărăniști, a asocierii formațiunii cu PSD și a candidaturii la parlamentare a liderului PNȚCD, Aurelian Pavelescu, pe listele PER.

”Nu știam nimic de AUR, mama partenerului meu era la mine într-o zi, după locale, și m-a îndrumat să mă uit la o postare a domnului Simion (lider AUR n.r.). Concidența a făcut ca, tot atunci, el să mă sune să îmi propună să fac filială la Caraș și, după un timp de gândire, am acceptat. Și eu sunt cu naționalismul, portul popular și credința creștină”, a explicat Aman.

Promovarea unor familii întregi pe listele AUR intră în contradicție totală cu unul dintre principiile fundamentale înscrise în Programul politic al partidului: Principiul meritocratic. ”Meritocrația înseamnă accesul la poziții sociale și de prestigiu pe baza meritelor personale. Inteligența, competența, calitățile morale și efortul depus pentru scopurile comune sînt cele în virtutea cărora membrii mișcării noastre vor căpăta responsabilități în organizație și funcții și demnități în stat”, se arată în documentul de bază al partidului.