Pelerinaj masiv la Iași în onoarea Sfintei Cuvioase Parascheva

Getting your Trinity Audio player ready...

IAȘI, duminică, 8 octombrie – Aproximativ 20.000 de persoane au participat la pelerinajul intitulat „Calea Sfinților” în Iași, unde racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost purtată pe străzile din centrul orașului de către preoți.

Racla cu sfintele moaște a fost luată din baldachinul amenajat în curtea Catedralei Mitropolitane din Iași și a fost purtată pe umeri de preoți pe traseul strada Cuza Vodă – strada Armeană – strada Costache Negri – Mănăstirea Trei Ierarhi – Catedrala Mitropolitană. La eveniment au fost prezenți zeci de preoți, inclusiv Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, IPS Teofan, precum și reprezentanți ai administrației locale și județene.

Pelerinajul „Calea Sfinților” reunește anual mii de credincioși din toată țara, precum și preoți din Mitropolia Moldovei și Bucovinei și din alte eparhii din țară și străinătate. Până duminică seară, peste 40.000 de credincioși s-au închinat la racla Sfintei Cuvioase Parascheva, iar la rând așteaptă alte câteva mii de persoane. Racla cu sfintele moaște va rămâne depusă în curtea catedralei din Iași până duminică, 15 octombrie.

În contextul acestui pelerinaj, alături de sfintele moaște ale Ocrotitoarei Moldovei, au fost aduse spre închinare și sfintele moaște ale Sfântului Andrei Criteanul, de la Catedrala Mitropolitană din Arkalochori (Creta). Autoritățile estimează că aproximativ 350.000 de persoane vor participa în total la pelerinajul religios de la Iași.

Pe 14 octombrie, în Iași va avea loc Sfânta Liturghie, slujba urmând să se desfășoare pe o scenă amplasată pe pietonalul Ștefan cel Mare, în fața catedralei.