Percheziții DNA la Vama Sculeni pentru suspiciuni de corupție

Getting your Trinity Audio player ready...

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Serviciul teritorial Iași, au efectuat miercuri dimineața percheziții la Vama Sculeni, într-un caz de corupție implicând funcționari publici. Investigația se concentrează pe suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise de funcționari publici în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Perchezițiile, autorizate legal de instanța competentă, au vizat 7 locații din județul Iași, inclusiv sediul unei instituții publice și domiciliile unor persoane fizice. Conform surselor G4Media, dosarul investigat de DNA se concentrează pe un caz de mită pentru a permite mașinilor să treacă frontiera fără a fi controlate. Această practică ilegală ar fi fost efectuată de funcționarii vamali în cursul anului 2023.

Procurorii DNA beneficiază de sprijinul Direcției Generale Anticorupție și al Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași în această investigație. DNA a promis să ofere detalii suplimentare atunci când împrejurările vor permite.

Aceste percheziții subliniază eforturile continue ale DNA de a combate corupția în instituțiile publice din România, reprezentând un pas important în asigurarea integrității și legalității proceselor la frontierele țării.