Percheziții în Prahova într-un dosar de proxenetism

Poliţiştii ploieşteni au efectuat, marţi dimineaţă, percheziţii în dosare de proxenetism, tâlhărie calificată în formă continuată şi furt calificat din locuinţe, nouă persoane urmând să fie duse la audieri.

Conform Inspectoratului de Judeţean Poliţie Prahova, poliţiştii Biroului pentru Combaterea Furturilor din Locuinţă Ploieşti au pus în executare patru mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti, la domiciliile a trei persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

„Din cercetări a reieşit că, la datele de de 29 iunie 2022 şi 6 martie 2023, bănuiţii ar fi sustras sumele de aproximativ 47.000 de lei, respectiv 21.900 de lei din locuinţa a două persoane, una dintre ele din municipiul Ploieşti, pretinzând că sunt instalatori”, arată sursa citată.

De asemenea, poliţiştii Biroului pentru Combaterea Infracţiunilor Contra Persoanei şi Patrimoniului Ploieşti au pus în executare patru mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Ploieşti, la locuinţele a două persoane, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, tâlhărie calificată în formă continuată, şi proxenetism.

Din cercetări a reieşit că un bărbat, de 30 de ani, ar fi obţinut foloase patrimoniale prin facilitarea practicării prostituţiei de către o tânără, de 29 de ani, în perioada aprilie-iunie, spun anchetatorii.

„În aceeaşi cauză, la data de 16 ianuarie, femeia în cauză, care este bănuită de comiterea infracţiunilor de furt calificat şi tâlhărie calificată în formă continuată, profitând de neatenţia unui bărbat, care a apelat la serviciile sexuale ale acesteia, i-ar fi sustras acestuia, de la gât, un lanţ din material preţios. De asemenea, în perioada 10 martie – 1 mai, aceeaşi femeie, prin întrebuinţarea de ameninţări cu acte de violenţă, ar fi obţinut mai multe sume de bani, de la bărbaţi care ar fi apelat la serviciile sexuale ale acesteia, în comuna Blejoi”, arată IPJ.

În urma activităţilor infracţionale a rezultat un prejudiciu de aproximativ 23.000 de lei.

În cele două cauze, la sediul Poliţiei Municipiului Ploieşti vor fi conduse 9 persoane, în vederea audierii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Activităţile au beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei municipiului Bucureşti – Sector 4, Secţiile nr.1 şi 2 de Poliţie Ploieşti, Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova şi de cel al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploieşti.