Peste 100 de păsări flamingo, văzute săptămâna aceasta în Delta Dunării

Peste 100 de păsări flamingo au fost văzute la începutul acestei săptămâni pe lacurile Tuzla și Sărăturile Murghiol, anunță Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD).

Astfel, luni inspectorii ecologici din Rezervația Deltei Dunării au observat 49 păsări flamingo în timpul acțiunilor de monitorizare a zonei strict protejate lac Sărături Murighiol și alte circa 60 exemplare pe lacul Tuzla, se spune pe pagina de Facebook a ARBDD.

”Condițiile prielnice, diversitatea habitatelor și ecosistemelor, abundența și varietatea hranei din rezervație atrag specii noi sau care au fost văzute sporadic în perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării”, spune sursa citată.

”Penajul acestor magnifice păsări își schimbă culoarea datorită dietei, păsările au nuanțe diferite de roz în funcție de locație și de hrana disponibilă în zonă. Păsările se află în migrație și în perioada formare a perechilor, iar zonele de popas alese pentru hrănire sunt ape puțin adânci. Sunt păsări ce trăiesc în colonii formate din sute de exemplare, depun un singur ou de care au grijă deosebită ambii părinți”, notează Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării.