Peste 200.000 tone de deșeuri electrice colectate de ECOTIC

ECOTIC a atins în cei 15 ani de activitate cea mai mare cantitate colectată pe piață, peste 200 000 tone de deșeuri electrice.

Organizația deține peste 8.600 de puncte de colectare la nivel național și a derulat peste 400 de campanii de informare care au constituit un vector important în dezvoltarea sistemului de colectare și conștientizare.

Campaniile emblematice ECOTIC sunt: Caravana ECOTIC, proiect premiat la nivel european cu distincția „Best Environment LIFE Project”, precum și campania națională de informare “Fii la tine-n țară la fel ca afară!” al cărei mesaj a ajuns la peste 13 milioane de români.

“Gala Premiilor pentru un Mediu Curat” este un alt proiect ce a încurajat în cele 12 ediții ale sale dezvoltarea de inițiative ce vizează protecția mediului înconjurător.

O altă realizare o reprezintă construirea Centrului Municipal de Colectare Iași, un exemplu de bune practici la nivel național.

ECOTIC este prima organizație de acest tip din România, fiind înființată pe 12 aprilie 2006. Organizația a fost cea care a introdus în anul 2007, pentru prima dată pe piața din Romania, Timbrul Verde®.