Peste 2000 de copii din corurile “Cantus Mundi” au cântat pentru Ora Pământului

Sub sloganul internațional “Dăruiește naturii din energia ta!”, anul acesta, corurile Cantus Mundi au sărbătorit Ora Pământului prin cântec, în 21 de localități din România, pe 19 martie. Chiar dacă vremea a fost capricioasă, timp de 60 de minute, începând cu ora 20.30, copiii au cântat și s-au bucurat împreună, fără a apela la alte resurse de energie decât propria lor stare de bine.

La București, în fața Ateneului Român, luminile s-au stins, iar glasurile a peste 300 de copii înscriși în corurile Cantus Mundi din capitală au răsunat alături de Corul Național de Cameră “Madrigal-Marin Constantin”, sub bagheta Annei Ungureanu, dirijorul celebrului ansamblu. Singurul efect special integrat în eveniment a fost ninsoarea spontană, care a contribuit la atmosfera deja creată în aer liber.

Concerte similare au avut loc simultan în Argetoaia (Dolj), Bacău, Bârlad, Brăila, Brașov, Buzău, Constanța, Craiova, Focșani, Galați, Gura Râului (Sibiu), Iași, Ozun (Covasna), Ploiești, Sfântu Gheorghe, Timișoara, Vaslui, Viziru și Zăvoaia (Brăila) și Vulturul (Vrancea). Toate corurile au avut același repertoriu, care a inclus atât cântece cunoscute de către coriștii de toate vârstele (“Cântecul gamei”, “Frére Jacques” și “Game şi arpegii”), piese internaționale (“Oda bucuriei”, “What a wonderful world”), cât și melodii folk, apreciate de publicul larg (“Coborâi din deal în vale”, “Vremuri”, “Andrii Popa”), care a cântat alături de copii. Nelipsit a fost imnul Cantus Mundi, care a dat tonul fiecărui concert, amintindu-le tuturor celor prezenți că “doar muzica ne poate uni”.

"Pentru copii a fost o seară extraordinară, în care au cântat împreună pentru prima dată alături de alti colegi și au cunoscut, astfel, noi prieteni. Pentru părinţii care ne susţin, a fost o seară emoționantă, care a culminat cu momentul în care şi-au luat copiii în brate şi au cântat împreună, pe întuneric. Cel mai important aspect este acela că familia constientizează diferența pe care grija pentru natură și atenția pentru educația culturală o fac în viața celor mici, iar Cantus Mundi sprijină și încurajează aceste inițiative, prin rețeaua națională pe care o dezvoltăm.”, a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră "Madrigal-Marin Constantin".