Peste 400 de artişti de excepţie vor încânta Sibiul la festivalul Classics for Pleasure

În perioada 11-14 august 2016 Sibiul găzduieşte a 6-a ediţie a Festivalului Classics for Pleasure – Special Edition şi le dăruieşte iubitorilor de frumos de toate vârstele 6 concerte de muzică clasică, un spectacol pentru copii şi o expoziţie de artă vizuală.

 Devenit deja un simbol al oraşului, festivalul pregăteşte publicului sibian cea mai bogată şi variată ediţie de până acum, cuprinzând 5 concerte clasice în Piaţa Mare (dintre care unul dedicat copiilor), 2 concerte în Biserica Ursulinelor şi o expoziţie de pictură amenajată în cadrul Centrului de Informare Turistică (str. Samuel Brukenthal nr. 2, intrarea F). Pe parcursul celor 4 zile de festival pe scenă vor evolua peste 400 de artişti şi 15 invitaţi de talie internaţională din ţară şi străinătate alături de unele dintre cele mai apreciate orchestre şiansambluri din România.
Expoziţia „Suvenir de Sibiu” aduce o noutate în peisajul cultural românesc, introducând în program o componentă interactivă: iubitorii de artă, pe lângă oportunitatea de a admira o serie de lucrări, vor avea ocazia să interacţioneze direct cu artiştii şi să picteze alături de aceştia. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc pe data de 11 august la ora 20.00 în Piaţa Mare din Sibiu.

Fideli conceptului Everybody’s Music, care a definit festivalul încă de la prima sa ediţie, organizatorii oferă acces gratuit la toate concertele şi activităţile din cadrul Classics for Pleasure – Special Edition. Mai mult, concertele vor putea fi urmărite şi în direct pe www.classicsforpleasure.ro.
Anul acesta, Elite Art Club UNESCO şi Telekom au pregătit o surpriză specială publicului: acces gratuit la Wi-Fi în Piaţa Mare pe tot parcursul festivalului.

Festivalul este organizat de Asociaţia Elite Art Club UNESCO (http://www.eliteart.org/), unicul reprezentant în România al Jeunesses Musicales International – cea mai amplă organizaţie non-guvernamentală dedicată tinerilor muzicieni din lume. Asociaţia desfăşoara, încă de la înfiinţarea sa în 2003, proiecte de anvergură şi înaltă calitate artistică în vederea promovării tinerilor artişti, expunerii valorilor culturale deja consacrate şi promovării culturale a României la nivel internaţional.
Anul acesta, Elite Art Club UNESCO a pregătit un programul diversificat şi complex, răspunzând celor mai exigente gusturi:

11 August (Joi)

Vivaldi vs. Piazzola
Piaţa Mare, ora 20:00
Kamerata Kronstadt
Dirijor: Cristian Oroşanu
Solist: Rebekka Hartmann (vioară)

12 August (Vineri)

Spirit Brass Ensemble
Biserica Ursulinelor, ora 16:30
Dirijor: Mihai Ceaşcăi
Solist: Irina Baianţ (soprană)
E. Kalman – Silvia – „Printesa ceardaşului”


Piaţa Mare, ora 20:00

Orchestra, Corul, Baletul şi Soliştii Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”
Dirijor: Lucian Vladescu

13 August (Sâmbătă)

Don Pasquale
Piaţa Mare, ora 11:00
Opera Comică pentru Copii
Spectacol pentru copii
Corul Naţional de Cameră Madrigal „Marin Constantin”


Biserica Ursulinelor, ora 16:30
Dirijor: Anna Ungureanu
F. Barbu – Ana Lugojana
Piaţa Mare, ora 20:00
Orchestra, Corul, Baletul si Soliştii Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca
Dirijor: Adrian Morar
Solişti: Sorin Lupu (tenor), Lucia Bulucz (soprană), Ştefania Barz (mezzo-soprană)
Proiect finanţat prin Granturi SEE 2009-2014, în cadrul Programului PA17/RO13
“Promovarea diversității în cultura și artă în cadrul patrimoniului cultural european”

14 August (Duminică)

Proms Of Delight
Piaţa Mare, ora 20:00
Orchestra Filarmonicii de Stat din Sibiu
Dirijor: David Crescenzi
Solişti: Irina Iordachescu (soprană), Lilianna Zalesińska (mezzo-soprană), Dominik Sutowicz

(tenor), Iordache Basalic (bariton)

11-14 August Suvenir de Sibiu

Centrul de Informare Turistică 11-12 August 09.00 – 20.00, 13-14 August, 10.00 – 18.00