Peste jumătate din adulţi sunt complet vaccinaţi împotriva COVID-19 în Uniunea Europeană

Două sute de milioane de europeni sunt complet vaccinaţi contra Covid-19, adică peste jumătate din populaţia adultă, a anunţat joi Comisia Europeană care a fixat un obiectiv de 70% dintre adulţi vaccinaţi în această vară, notează Le Figaro, citată de Rador.

„Până astăzi, sunt 200 de milioane de persoane care sunt complet vaccinate în Uniunea Europeană”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Comisiei, Dana Spinanţ, într-o conferinţă de presă. O cifră care corespunde unui „procent de 54,7% dintre adulţi” complet vaccinaţi, care au primit cele două doze de vaccin necesare sau o singură doză în cazul vaccinului de la Johnson&Johnson.

„Avem 68,4% dintre adulţi în UE care au primit deja prima doză”, a continuat purtătoarea de cuvânt, care s-a bucurat de aceste „progrese foarte tangibile”. „Suntem acum printre regiunile lumii care au vaccinat cel mai mult. Dar este important ca aceste progrese sa fie repartizate mai echilibrat pentru ca să nu existe insule unde virusul să se poată propaga şi suferi mutaţii”, a adăugat ea.

Potrivit datelor oficiale compilate de AFP, puţin peste 440 de milioane de doze de vaccinuri au fost administrate în Uniunea Europeană. Adică 98,4 doze la 100 de locuitori, în vreme ce Statele Unite sunt la 102,4 la 100 de locuitori.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat pe 10 iulie că UE dispune de suficiente doze pentru a vaccina „cel puţin 70% din populaţia adultă în această lună”.