PET-uri și crengi aduse de viitură au blocat râul Olteț

Râul Olteț, care trece prin centrul localității Balș, județul Olt, a fost blocat de PET-uri, crengi și deșeuri aduse de viitură. Mai multe utilaje au intervenit de urgență, iar ministrul Mediului face apel la români să nu-și transforme țara într-o groapă de gunoi.

Încă de săptămâna trecută, ploile torențiale au afectat aproape toată țara. Marți, hidrologii au emis noi avertizări Cod galben, respectiv Cod portocaliu de inundații valabile până miercuri seara pe 30 de cursuri de apă, precum şi pe râurile din Dobrogea.

Pe fondul cantităților mari de precipitații, viiturile au purtat deșeurile depozitate neregulamentar. Astfel, râul Olteț, a fost blocat de PET-uri, gunoaie și crengi în zona localității Balș, județul Olt.

„Un pet aruncat în Munții Ceahlău, pe Vârful Omu, de pe barajul Vidraru, sau la Porțile de Fier nu are impact de mediu doar acolo, el afectează toate comunitățile pe care le traversează în drumul lui, din vârf de munte și până-n Dunăre. Albiile râurilor, fondul forestier, terenurile de la marginea localităților, zonele de repaus de pe drumurile publice nu sunt zone de depozitare a deșeurilor!”, a transmis pe Facebook ministrul Mediului, Costel Alexe.

Mai multe utilaje au intervenit de urgență în zona Podului de Fier, la intrare în oraș, iar lucrările au fost supravegheate de primarul Mădălin Teodosescu.

sursa: green-report.ro