Pianistul Robert Glasper concertează în România

Pianistul american Robert Glasper concertează pentru prima dată în România, la Sala Radio din București, pe 28 noiembrie, și la Sala "Auditorium Maximum"din Cluj-Napoca, pe 29 noiembrie, informează un comunicat al organizatorilor.

Robert Glasper Experiment a câștigat de două ori premiile Grammy, în 2013 și 2015, pentru cel mai bun album R&B, respectiv pentru cea mai bună interpretare. Grupul vine cu o abordare spectaculoasă și originală care combină muzica jazz cu R&B și hip-hop.

Concertul din București este organizat de Twin Arts, în timp ce la Cluj-Napoca trupa este adusă de organizatorii festivalului Jazz in the Park.

Biletele pentru concertul din București costă 120, 150 și 180 de lei, în funcție de categorie și pot fi achiziționate prin rețeaua Eventim și online pe www.eventim.ro.

Biletele pentru concertul din Cluj-Napoca pot fi cumpărate cu 85, 110 și 135 de lei de pe eventim.ro și de pe biletmaster.ro.

Robert Glasper este un pianist de jazz și producător american. S-a născut la 5 aprilie 1978, în Houston, Texas. În 2013 a obținut premiul Grammy la categoria Best R&B Album, "Black Radio", iar în 2015 a câștigat premiul Grammy la categoria "Best Traditional R&B Performance", pentru "Jesus Children of America". Grupul e compus din Robert Glasper-pian, Derrick Hodge-bass, Mark Colenburg-tobe și Casey Benjamin — vocoder și saxofon.

Un impact major asupra carierei sale muzicale l-a avut Miles Davis, căruia i-a dedicat un album-tribut, "Everything's Beautiful", lansat în mai 2016. Deși Davis a murit în 1991, el apare co-autor al acestui album. Robert Glasper a compus muzica și a făcut aranjamentele pentru filmul biografic "Miles Ahead" despre Miles Davis, care a avut premiera anul trecut. Pianistul american a împărțit scena și studiourile de înregistrări cu nume sonore ale industriei muzicale: Erykah Badu, Snoop Dogg, Kendrick Lamar, Norah Jones, Stevie Wonder, John Scofield.

Artistul este cunoscut și pentru reinterpretarea într-o manieră originală și spectaculoasă a unor piese din repertoriul Nirvana, Radiohead, Soundgarden, David Bowie.