Pianistul Daniel Petrica Ciobanu a câstigat Premiul al II-lea la Concursul Arthur Rubinstein

Pianistul Daniel Petrică Ciobanu din România a câştigat Premiul al II-lea şi Premiul publicului la Concursul Internațional de Pian "Arthur Rubinstein" de la Tel Aviv, unul dintre cele mai importante la nivel internațional.

În finala concursului, competitorii au avut trei probe: muzică de cameră, interpretarea unui concert clasic și interpretarea unuia dintre marile concerte pentru pian și orchestră. Daniel Petrică Ciobanu a evoluat ieri, 11 mai 2017, ultimul în concurs şi a interpretat Concertul nr. 3 de Serghei Prokofiev. Evoluția lui Daniel Ciobanu din cadrul competiției poate fi urmărită aici

Premiul I a fost obţinut de Szymon Nehring din Polonia, iar pe locul al III-lea s-a clasat Sara Daneshpour din Statele Unite ale Americii.

Daniel Petrică Ciobanu, născut în anul 1991 la Piatra Neamț, a studiat la Conservatorul Regal din Scoția şi se specializează în prezent la Universitatea de Arte din Berlin. Recent, el a câştigat Premiul I la ediția a V-a a Concursului Internațional de Pian de la Rio de Janeiro; şi tot premiul I la competiţia Unisa de la Pretoria, în Africa de Sud.