Piedone a fost achitat definitiv de instanța supremă

Cristian Popescu Piedone – achitat definitiv miercuri de către instanța supremă – are dreptul să își reia mandatul de primar al Sectorului 5, a anunțat Prefectura Capitalei, condusă interimar de Diana Artene.

Prefectura spune că după ce va primi dispozitivul sentinței va emite ordinul de repunere în funcție a lui Piedone:

  • „Referitor la decizia luată astăzi de Înalta Curte de Casație și Justiție, în ce îl privește pe domnul Cristian Popescu Piedone, prin care a fost desființată condamnarea de la Curtea de Apel București, aceasta înseamnă, mai exact, că domnul Piedone are dreptul să își reia mandatul, fără nicio restricție legală. 
  • Condamnarea, respectiv temeiul încetării mandatului de primar al domniei sale, de la acel moment, a fost desființată, iar toate efectele condamnării sunt desființate retroactiv.
  • Hotărârea Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă, executorie și opozabilă tuturor, nici prefectul, nici consiliul local neavând opțiunea nerespectării ei.
  • Așadar, după comunicarea oficială a dispozitivului sentinței, voi emite ordinul de prefect de repunere în funcție”.

Fostul primar Cristian Popescu-Piedone- condamnat definitiv de Curtea de Apel București, în mai 2022, la 4 ani închisoare pentru abuz în serviciu în dosarul Colectiv și aflat în penitenciar – va fi pus în libertate. Decizia a fost luată miercuri de instanța supremă, care l-a achitat pe fostul primar al sectorului 4.