Pierderile provocate de blocarea navei Ever Given în Canalul Suez sunt estimate la un miliard de dolari

Preşedintele Autorităţii Canalului Suez, Osama Rabie, a apreciat că pierderile şi pagubele provocate de blocarea navei Ever Given ar putea ajunge la un miliard de dolari. Nava va rămâne în zona Marilor Lacuri până când se va finaliza investigaţia și se va stabili care au fost cauzele care au dus la incidentul care a blocat Canalul Suez.

Într-un interviu acordat postului egiptean de televiziune Sada El-Balad, Osama Rabie a declarat: „Va fi calculat nivelul pierderilor şi al pagubelor, precum şi consumul dragelor. Estimările se ridică la un miliard de dolari, este dreptul ţării noastre”, transmite Reuters.

„Nava va rămâne în zona Marilor Lacuri până când se va finaliza investigaţia”, a afirmat preşedintele Autorităţii Canalului Suez. Acesta a anunţat că investigatorii pun întrebări echipajului pentru a afla cum s-a produs incidentul.

Compania britanică Lloyd’s of London se aşteaptă la „pierderi masive” în urma incidentului, posibil la nivelul de 100 de milioane de dolari sau mai mult. Proprietarul nipon al Ever Given a declarat că nu a primit reclamaţii şi nu a fost chemat în judecată pentru blocajul navei.