Pinacoteca Municipiului Bucureşti îşi redeschide porţile

Pinacoteca Municipiului Bucureşti se va redeschide după 20 de ani, organizând din 29 iulie o retrospectivă a principalelor donaţii, făcute de Ioan Movilă si Filip Marin, precum şi a celor mai reprezentative lucrări achiziţionate în perioada interbelică, informează Muzeul Municipiului Bucureşti.

Muzeul Municipiului Bucuresti, deţinătorul patrimoniului, a reînfiinţat Pinacoteca Municipiului Bucureşti, în cadrul Secţiei de Artă. Din anul 1994 au fost susţinute activităţi de restaurare, iar din anul 2006 a început clasarea a operelor de artă. Din 29 iulie, publicul va putea vedea expoziţia temporară ce va conţine donaţiile principale. Gazda acestui eveniment va fi Palatul Suţu, sediul Muzeului Municipiului Bucureşti, începând cu ziua de vineri, 29 iulie.

Pinacoteca Municipiului Bucureşti este un proiect care a luat naştere printr-un lanţ succesiv de donaţii susţinute de un spirit de mecenat şi bunăvoinţă. Actul de naştere este datat 19 iulie 1933 şi are semnătura primarului din aceea perioadă, Dem I. Dobrescu, alături de cele ale membrilor Consiliului Comunal.