Placido Domingo va reveni în 2018 pe scena Festivalului Richard Wagner din Bayreuth ca dirijor al operei „Walkiria”

Tenorul spaniol Placido Domingo se va întoarce în 2018 pe scena Festivalului Richard Wagner din Bayreuth, ca dirijor al operei "Walkiria", au informat organizatorii celebrului eveniment muzical, a cărui actuală ediție va fi inaugurată marți de opera "Maeștrii Cântăreți din Nürnberg" la care se așteaptă să participe ca invitați speciali, cancelarul Angela Merkel și soțul său, Joachim Sauer, melomani recunoscuți, relatează EFE.

Prezența lui Placido Domingo în calitate de dirijor va fi principala atracție a ediției din 2018 și va marca o premieră la acest festival, înființat de Richard Wagner în 1876 și care este dedicat exclusiv lucrărilor celebrului compozitor german. Tenorul spaniol se va întoarce după 18 ani de absență la acest festival desfășurat în orașul bavarez, care l-a aclamat până acum pe protagonistul din "Parsifal" și "Walkiria" doar ca solist. Placido Domingo va dirija această operă în trei spectacole de-a lungul verii anului 2018.

Actuala ediție a Festivalului Richard Wagner se deschide cu opera "Maeștrii Cântăreți din Nürnberg", sub bagheta dirijorului australian Barrie Kosky, primul evreu căruia i se încredințează conducerea acestei opere în acest templu wagnerian și care era preferata lui Hitler. La inaugurare se așteaptă participarea cancelarului Angela Merkel, o melomană recunoscută alături de soțul său, academicianul Joachim Sauer, precum și a regilor Suediei, Karl Gustaf și Silvia.

Opera minimalistă "Tristan și Isolda" prezentată anul trecut de strănepoata compozitorului și directoare a festivalului, Katharina Wagner, sub bagheta lui Christian Thielemann, va avea a doua sa reprezentație la Bayreuth. Va fi urmată de "Parsifal", sub conducerea dirijorilor Harmut Haenchen și Uwe Ulrich Laufenberg, și de tetralogia "Inelul Nibelungilor" în regia artistică a lui Frank Castorf.