Două filme româneşti, în competiţia de la Festivalul de Film de la Sarajevo

Festivalul de Film de la Sarajevo, aflat la cea de-a 23-a ediţie, se desfăşoară în perioada 11-18 august. Ediţia din acest an prezintă două producţii cinematografice româneşti în cadrul secţiunilor de competiţie: „Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor” şi „Planeta Petrila”.

„Planeta Petrila” urmăreşte, timp de trei ani, două lumi: cea a lui Ion Barbu, fost miner devenit artist şi activist, şi cea a minerului-brigadier Cătălin Cenuşă. Ambele personaje se luptă cu sistemul: artistul pentru a salva de la demolare clădirile istorice ale minei, pe care le visează transformate în centre culturale, iar minerul pentru a-şi transfera brigada la o altă mină.

„Planeta Petrila” a avut premiera mondială în secţiunea First Appearance Competition a Festivalului Internaţional de Film Documentar din Amsterdam – IDFA 2016.

Filmul, care rulează în cinematografele româneşti din 23 iunie, va concura cu 13 producţii din ţări ca Ungaria, Turcia, Austria, Slovenia şi Macedonia, potrivit site-ului evenimentului.

"Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor" (regia Emanuel Pârvu) este difuzat în premieră mondială în cadrul competiţiei de lungmetraje şi va fi proiectat în data de 15 august, ora 09:00 şi ora 20:00, la Teatrul Naţional şi în data de 16 august, ora 14:15, la Multiplex Cinema City. La festival vor fi prezenţi regizorul Emanuel Pârvu, producătorul Miruna Berescu, Domnica Predoiu, producător executiv şi actorii Şerban Pavlu, Ana Radu, Adrian Titieni, Radu Gabriel, Vlad Corbeanu.

 

 

 

Anunțuri publicitare