Două filme româneşti, în competiţia de la Festivalul de Film de la Sarajevo

Festivalul de Film de la Sarajevo, aflat la cea de-a 23-a ediţie, se desfăşoară în perioada 11-18 august. Ediţia din acest an prezintă două producţii cinematografice româneşti în cadrul secţiunilor de competiţie: „Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor” şi „Planeta Petrila”.

„Planeta Petrila” urmăreşte, timp de trei ani, două lumi: cea a lui Ion Barbu, fost miner devenit artist şi activist, şi cea a minerului-brigadier Cătălin Cenuşă. Ambele personaje se luptă cu sistemul: artistul pentru a salva de la demolare clădirile istorice ale minei, pe care le visează transformate în centre culturale, iar minerul pentru a-şi transfera brigada la o altă mină.

„Planeta Petrila” a avut premiera mondială în secţiunea First Appearance Competition a Festivalului Internaţional de Film Documentar din Amsterdam – IDFA 2016.

Filmul, care rulează în cinematografele româneşti din 23 iunie, va concura cu 13 producţii din ţări ca Ungaria, Turcia, Austria, Slovenia şi Macedonia, potrivit site-ului evenimentului.

"Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor" (regia Emanuel Pârvu) este difuzat în premieră mondială în cadrul competiţiei de lungmetraje şi va fi proiectat în data de 15 august, ora 09:00 şi ora 20:00, la Teatrul Naţional şi în data de 16 august, ora 14:15, la Multiplex Cinema City. La festival vor fi prezenţi regizorul Emanuel Pârvu, producătorul Miruna Berescu, Domnica Predoiu, producător executiv şi actorii Şerban Pavlu, Ana Radu, Adrian Titieni, Radu Gabriel, Vlad Corbeanu.