Ploșnițele de pat devin o problemă majoră în Franța și ajung în atenția Parlamentului

Getting your Trinity Audio player ready...

Paris – Franța se confruntă cu o creștere alarmantă a infestării cu ploșnițe de pat, cu mai puțin de un an înainte de a fi gazda Jocurilor Olimpice. Aproximativ 11% dintre gospodăriile franceze au fost afectate de aceste insecte. Imagini cu ploșnițe au fost publicate pe rețelele sociale, arătând insectele târându-se în trenurile de mare viteză și în metroul din Paris. Acestea au fost observate și în cinematografe și pe aeroportul Charles de Gaulle.

Într-un raport publicat în iulie, agenția de sănătate Anses a menționat că ploșnițele de pat au infestat mai mult de una din zece gospodării franceze între 2017 și 2022. Autoritățile franceze sunt preocupate de această problemă în contextul pregătirilor pentru Jocurile Olimpice de la Paris și au demarat o campanie de exterminare a acestor dăunători.

Viceprimarul Parisului, Emmanuel Gregoire, a cerut implementarea urgentă a unui plan de acțiune împotriva acestei probleme, având în vedere evenimentele sportive majore care urmează să aibă loc în 2024. De asemenea, el a solicitat ca asigurările de locuință să includă acoperire împotriva ploșnițelor de pat, având în vedere costurile ridicate ale serviciilor de dezinsecție.

Ministrul transporturilor, Clement Beaune, a anunțat discuții cu operatorii de transport după apariția imaginilor cu ploșnițe în trenuri. În ciuda eforturilor, mulți cetățeni sunt sceptici cu privire la capacitatea autorităților de a rezolva această problemă.

Dezbaterea pe această temă a ajuns și în Adunarea Națională, unde diferite grupuri politice au propus măsuri și soluții pentru a aborda această problemă în creștere.