Podul Giurgiu – Ruse se închide pe o bandă începând de miercuri

Getting your Trinity Audio player ready...

Începând de miercuri, 10 iulie, traficul rutier pe Podul Giurgiu – Ruse va fi afectat de lucrările de reparație desfășurate pe tronsonul bulgar, informează Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române. Lucrările vor dura 730 de zile și se vor desfășura zilnic, timp de 10 – 12 ore, pe segmente rutiere de 400 de metri.

Traficul rutier nu va fi oprit total, dar se va desfășura alternativ pe o singură bandă, prin semaforizare, indicatoare rutiere și personal de dirijare. În prima etapă a lucrărilor, circulația va fi restricționată pe sensul de intrare în Bulgaria, urmând ca ulterior să fie restricționat și sensul de ieșire spre România.

Șoferii sunt sfătuiți să ruleze cu atenție sporită, să reducă viteza și să respecte semnalizările temporare instituite în zona lucrărilor. De asemenea, trebuie luată în considerare posibilitatea măririi timpilor de așteptare la trecerea frontierei.

Ministerul de Externe (MAE) a emis o serie de recomandări pentru șoferii români, subliniind importanța achiziționării vinietelor electronice pentru folosirea infrastructurii rutiere din Bulgaria, înainte de a intra pe teritoriul bulgar. Vinietele pot fi achiziționate online prin intermediul website-ului www.bgtoll.bg, care are o versiune în limba română.

MAE subliniază respectarea regimului legal de viteză pe teritoriul bulgar și atenționarea privind camerele fixe sau mobile tip RADAR, mai ales în zonele cu indicatoare de restricție de viteză.

Pentru turiștii români care se întorc în țară prin PCTF Ruse, MAE recomandă pregătirea sumei exacte pentru taxa de pod (2 euro sau 4 leva) sau plata cu cardul bancar pentru a reduce timpii de așteptare.

Puncte Alternative de Trecere a Frontierei

Cetățenii români pot folosi și alte puncte de trecere a frontierei la granița cu Bulgaria, cum ar fi:

  • PCTF Vidin – Calafat
  • PCTF Kardam – Negru Vodă
  • PCTF Silistra – Ostrov Călărași
  • PCTF Dobromir – Krushari și PCTF Kainardzha – Lipnița (orar 8:00 – 20:00, doar pentru autovehicule cu masa totală admisă de până la 3,5 t)
  • PCTF Nikopol – Turnu Măgurele (ferryboat)
  • PCTF Svishtov – Zimnicea (ferryboat)
  • PCTF Oryahovo – Bechet (ferryboat)
  • PCTF Aydemir (Silistra) – Chiciu (Călărași) (ferryboat)

MAE recomandă firmelor românești de transport internațional de marfă sau pasageri să organizeze temeinic itinerariile și programul de lucru al șoferilor, luând în considerare timpii de așteptare măriți la trecerea frontierelor.