Porsche deschide la Timișoara un centru de dezvoltare și cercetare pentru mașinile inteligente ale viitorului

Porsche Engineering anunță că va deschide un nou birou în România, respectiv un centru de dezvoltare și cercetare unde vor lucra 200 de specialiști în dezvoltare de softuri și alte proiecte pentru dezvoltarea vehiculelor inteligente și conectate ale viitorului. Noua locație va completa și extinde activitatea birourilor din Cluj, deschise de companie în 2016.

„Activitățile tehnologice ale Porsche Engineering din România au fost până acum o poveste de succes. Creșterea constantă de specialiști înalt-calificați în software în Cluj-Napoca ne-a motivat să luăm în considerare extinderea cu o a doua locație românească. Datorită mediului high-tech, atât în peisajul academic, cât și în cel al afacerilor, Timișoara a fost alegerea evidentă pentru acest lucru”, transmite Dirk Lappe, Chief Technology Officer la Porsche Engineering.

Compania germană va colabora cu Universitatea Politehnică din Timișoara și cu Universitatea de Vest. În acest an vor fi angajate 50 de persoane, însă obiectivul este să ajungă la 200 de angajați în vestul țării. Aceștia vor dezvolta tendințe precum funcțiile de conducere automatizate, machine learning, managementul energiei virtuale și alte funcții inteligente.