Povestea rapperului iranian condamnat la moarte ajunge la Tribeca Film Festival 2017

Povestea tristă a lui Shahin Najafi, un rapper iarnian condamnat la moarte pentru că a denunțat în cântecele sale fundamentalismul și oprimarea guvernului țării sale, a ajuns la New York în cadrul Tribeca Film Festival 2017 unde a fost proiectat joi ca film documentar.

'When God Sleeps' prezintă viața artistului și activistului iranian care după ce a părăsit țara în urma condamnării la moarte impusă de clericii musulmani încearcă să-și refacă viața în Germania și unde primește încontinuu amenințări.

Totuși și în ciuda recompensei de 500.000 de dolari pe care o un site iranian o oferă celui care pune capăt vieții sale, Nafaji nu renunța la dorința sa de a denunța nedreptățile, cenzura și sexismul care există în Iran.

"Mă fascinează oamenii care au convingeri atât de puternice și care au motiv pentru care să lupte și nu se abat de la calea lor", a declarat EFE regizorul documentarului, Till Schauder.

Filmul scoate în evidență teama constantă și paranoia de care suferă Nafaji, care nu poate scăpa de senzația permanentă de pericol în care se află el și apropiații săi din cauza amenințărilor fanaticilor religioși.