Prefectul Capitalei respinge cererea primarului Clotilde Armand de a institui stare de alertă în sector

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat joi că nu își va da acordul pentru instituirea stării de alertă în Sectorul 1, așa cum a cerut Clotilde Armand încă de săptămâna trecută. Prefectul susține că „amenințarea nu este suficient de gravă” pentru a fi luate măsuri de urgență. Reamintim că primarul Sectorului 1 se află în conflict cu operatorul de salubritate Romprest. Clotilde Armand nu dorește să plătească sumele cerute de Romprest, reclamând să tarifele sunt supraevaluate, motiv pentru care mai multe zile la rând nu a fost ridicat gunoiul din Sectorul

1.Prefectul Capitalei: Ameninţarea nu este suficient de gravă pentru măsuri de urgenţă. Prefectul susține că din notele de constatare ale Gărzii de Mediu reiese că nu se justifică declararea stării de alertă.
 
  • „Din notele de constatare primite de la aceste autorităţi nu rezultă că există un pericol iminent, drept pentru care nu este îndeplinită a doua condiţie prevăzute de lege pentru a exprima acordul cu privire la starea de alertă.
  • Ameninţarea nu este suficient de gravă pentru măsuri de urgenţă, excepţionale pentru înlăturarea situaţiei. Voi continua să caut soluţii împreună cu Primăria sectorului 1 şi cu prestatorul. În acest moment, nu pot da acordul pentru solicitarea Sectorului 1.
  • Există disfuncţionalităţi în serviciul public de salubrizare, este un lucru evident pentru toată lumea şi de aceea eu voi continua să caut soluţii împreună cu Primăria Sectorului 1 şi cu prestatorul în aşa fel încât disconfortul pentru cetăţeni să fie cât mai mic”, a afirmat Alin Stoica, citat de News.ro.
El a spus că „într-o oră, două” va veni cu o soluţie care să nu implice acordul Romprest: „Sectorul 1 doreşte să plătească către sortatori direct, însă trebuie să ne uităm la toate obligaţiile legale de a se face acest lucru fără acordul Romprest. Ne uităm la o soluţie care să implice şi consiliul local Sector 1”.
 
Întrebat cum a reacţionat Clotilde Armand atunci când i-a comunicat decizia că nu se impune declararea stării de alertă în Sectorul 1, Alin Stoica a răspuns: „Eu am fost în legătură tot timpul cu toate părţile, inclusiv cu doamna primar. Având în vedere că acestea sunt prevederile legale, nu am cum să trec peste ele. Conform declaraţiilor prestatorului, această prestează mereu şi e vorba de incapacitatea sortatorului”.
 
Clotilde Armand a cerut Prefecturii încă de vineri, 4 iunie, să fie declarată stare de alertă în sector din cauza situației sanitare. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a asanunțat atunci că va lua decizia după ce va primi o analiză din partea DSP și a Gărzii de Mediu.