Celebra soprană Sumi Jo, pentru prima dată în România

Celebra soprană sud-coreeană Sumi Jo evoluează pentru prima dată pe o scenă din România astăzi, 22 martie 2017, la Opera Națională București, dând viaţă rolului "Violetta Valery" din spectacolul "Traviata" de Giuseppe Verdi.

Spectacolul se va desfășura sub bagheta dirijorală a maestrului Marcello Mottadelli, coordonatorul artistic al Operei Naționale București. Regia și mișcarea scenică sunt semnate de Paul Curran, scenografia de Gary McCann, designul de lumini de Paul Hackenmueller, cu Daniel Jinga ca maestru de cor. Alături de soprană vor evolua tenorul Valter Borin în rolul lui Alfredo Germont, Ștefan Ignat în rolul Giorgio Germont.

Potrivit ONB, soprana, care se va afla pentru prima dată în România, este apreciată "pentru remarcabila sa agilitate, precizie și căldură a vocii, dar și pentru contribuția adusă lumii muzicale".

"Sumi Jo a devenit una dintre cele mai căutate soprane ale generației sale. Prestațiile sale în cele mai importante Opere și săli de concerte din lume au fost primite în mod constant cu deosebită prețuire, atât de public, cât și de presă", se arată în comunicatul citat.