Premierul Marcel Ciolacu se angajează să revizuiască limitările cash-ului și avertizează evazioniștii

Getting your Trinity Audio player ready...

Premierul Marcel Ciolacu a făcut o declarație fermă în ziua de marți, promițând că în cadrul primei ședințe de Guvern va avea loc o revizuire a propunerilor ANAF și ale Ministerului Finanțelor referitoare la limitarea tranzacțiilor în numerar. Această revizuire va menține toate limitele actuale de cash pentru persoane fizice și juridice, cu două excepții notabile: un plafon de casă stabilit la 50.000 de lei și un avans pentru decontare de 1.000 de lei pe zi.

Într-o postare pe Facebook, Ciolacu și-a exprimat sprijinul necondiționat pentru micii întreprinzători și cetățenii obișnuiți, subliniind că aceștia sunt fundamentul pe care se sprijină națiunea și nu evazioniști. Premierul a subliniat că a ascultat vocile acestora, precum și pe cele ale mediului de afaceri și reprezentanților sistemului bancar, care au ridicat preocupări legitime cu privire la măsurile propuse inițial.

Într-un ton hotărât, Ciolacu a transmis un avertisment clar către cei care au profitat de această discuție pentru a evita taxele: „Voi veni peste voi! Voi veni și vă voi scoate din vămi, vă voi scoate din birourile instituțiilor statului, vă voi scoate de peste tot!” Acest mesaj vine în contextul în care premierul a început deja o luptă împotriva celor care exploatează dependența de jocurile de noroc, promițând că nici evazioniștii nu vor scăpa de măsurile guvernamentale.

Această hotărâre de a revizui propunerile vine ca răspuns la vocea poporului român, care, potrivit premierului, este întotdeauna ascultată de Guvern. Prin aceste măsuri, Ciolacu își reafirmă angajamentul de a corecta orice direcție greșită pe care o pot lua lucrurile, punând pe primul plan interesele cetățenilor și ale mediului de afaceri.