Premierul spune că guvernul nu va creşte vârsta de pensionare și taxele

Premierul Florin Cîţu a declarat joi că există grupuri de lucru privind sistemul de pensii, care trebuie reformat, pentru a nu colapsa, dar că încă nu s-au luat decizii concrete. El spune că în acest moment nu se discută nici despre creşterea vârstei de pensionare, nici despre corelarea vârstei de pensionare cu creşterea speranţei de viaţă. În plus, premierul a mai precizat că nu se vor mări taxele.

Florin Cîțu afirmă că în acest moment nu se discută despre o posibilă creştere a vârstei de pensionare.

„Nu. Sunt mai multe soluţii şi nu avem nimic concret în acest moment. Ne uităm ce au făcut şi în alte ţări. Ideea pe care au speculat-o este aceea că se discută despre un obiectiv de a creşte speranţa de viaţă în România. Nu e nicio legătură, dar este un obiectiv foarte bun, important pentru noi. Înseamnă că vom fi mai sănătoşi, vom fi mai puternici, o societate mai puternică, mai sănătoasă. Sunt două obiective: eliminarea sărăciei şi de a creşte speranţa de viaţă în România”, a declarat premierul joi seară la B1Tv.

Întrebat dacă vârsta de pensionare trebuie corelată cu creşterea speranţei de viaţă, premierul a răspuns: „Asta vom vedea atunci când vom face legea pensiilor. Nu discută nimeni de aşa ceva acum”.

„Nu a fost luată nicio decizie. Sunt discuţii. Rolul acestor grupuri de lucru este exact acela de a avea discuţii. Sunt foarte multe discuţii într-un grup de lucru”, a adăugat premierul.