Premiile Emmy 2016: ”Game of Thrones” a luat 12 statuete și a intrat în istoria ”Emmy Awards”

Serialul fantastic ''Game of Thrones'', seria ''The People v. O.J. Simpson: American Crime Story'' și comedia ''Veep'' au fost marii câștigători, duminică, la cea de-a 68-a ediție a Premiilor Emmy, cea mai înaltă distincție din lumea televiziunii americane. Acestea au fost acordate de Academy of Television Arts and Sciences, în cadrul ceremoniei din Los Angeles, a cărei gazdă a fost comediantul Jimmy Kimmel, informează Reuters.

Serialul ''Game of Thrones'', care s-a prezentat, duminică, la startul competiției cu nu mai puțin de 23 de nominalizări, a câștigat în total 12 premii Emmy, inclusiv pentru regie și scenariu. Cu cele 38 de premii Emmy câștigate în total, ''Game of Thrones'' a intrat în istoria competiției detronând serialul ''Frasier'' care are în total 37 de statuete Emmy, potrivit Time.

Într-o noapte în care actorii politici au jucat tare în toiul campaniei electorale pentru președinția Statelor Unite, actrița principală din ''Veep'', Julia Louis-Dreyfus, a primit cel de-al cincilea premiu Emmy consecutiv pentru rolul din satira despre viața la Casa Albă.

"The People v. O.J. Simpson'', dramatizarea de zece ore despre procesul fostului jucător de fotbal acuzat de dublă crimă și senzaționala achitare a acestuia, a luat nouă premii Emmy.

Egipteano-americanul Rami Malek a plecat acasă cu primul său Emmy pentru ''Cel mai bun actor dramatic'' pentru interpretarea hackerului inadaptat social din ''Mr. Robot'', iar canadiana Tatiana Maslany a primit titlul de ''Cea mai bună actriță dintr-un serial dramatic'' pentru rolul femeii cu multiple personalități din ''Orphan Black''.

Jeffrey Tambor a câștigat premiul pentru ''Cel mai bun actor într-un serial de comedie'', pentru a doua oară, pentru interpretarea rolului său de tată care trece prin transformarea de a deveni femeie în inovatorul ''Transparent'', mai arată Reuters.

Comedianta Kate McKinnon de la ''Saturday Night Live'', care o interpretează pe candidata democrată la președinția Statelor Unite, Hillary Clinton, a câștigat premiul pentru ''Cea mai bună actriță de comedie într-un rol secundar de comedie'', iar John Oliver a luat premiul Emmy pentru ''Last WeekTonight with John Oliver''.

Premiul pentru ''Cel mai bun film de televiziune'' a fost câștigat de "Sherlock: the Abominable Bride''.

Principalele premii acordate au fost:

Cel mai bun serial dramatic — ''Game of Thrones''
Cel mai bun serial de comedie — ''Veep''
Cel mai bun actor dintr-un serial dramatic — Rami Malek (''Mr. Robot'')
Cea mai bună actriță dintr-un serial dramatic — Tatiana Maslany (''Orphan Black'')
Cel mai bun actor într-un serial de comedie — Jeffrey Tambor (''Transparent'')
Cea mai bună actriță într-un serial de comedie — Julia Louis-Dreyfus (''Veep'')
Cea mai bună serie produsă în număr limitat — ''The People v. O.J. Simpson: American Crime Story''
Cel mai bun actor într-o serie sau film produs în număr limitat — Courtney B. Vance (''The People v. O.J. Simpson: American Crime Story'')
Cea mai bună actriță într-o serie sau film produs în număr limitat — Sarah Paulson (''The People v. O.J. Simpson: American Crime Story'')
Cea mai bună emisiune ''variety talk'' — ''Last Week Tonight with John Oliver''
Cel mai bun concurs de televiziune — ''The Voice''