Președintele Belarusului ar fi internat în stare critică la Moscova

img 4266

Președintele bielorus Alexander Lukașenko ar fi în stare critică, scrie agenția ANSA.

„Potrivit informațiilor preliminare, sub rezerva confirmării ulterioare, Lukașenko a fost transportat de urgență la Spitalul Clinic Central din Moscova după întâlnirea cu ușile închise, avută cu Putin. În prezent, el rămâne sub îngrijire medicală. Specialiști de frunte au fost mobilizați pentru a se ocupa de starea sa critică.

Au fost efectuate proceduri de purificare a sângelui, iar starea lui Lukașenko a fost considerată netransportabilă. Eforturile orchestrate pentru salvarea dictatorului bielorus au avut ca scop să risipească speculațiile privind presupusa implicare a Kremlinului în otrăvirea sa.

Indiferent dacă își revine sau nu, medicii avertizează asupra posibilității unor recidive. În calitate de reprezentanți ai Forumului Democrat din Republica Belarus, îndemnăm insistent liderii occidentali să convoace o sesiune strategică în zilele următoare pentru a discuta inițiativa „Alegeri” și alte măsuri care ar trebui luate pentru a asigura perioada de tranziție”, a scris Țepkalo, fost candidat la președinția Belarusului și fost ambasador în Statele Unite, pe Twitter.