Președintele Donald Trump este decis să ia măsuri ferme în lupta cu coronavirusul

După câteva luni de minimizare a crizei provocate de răspândirea coronavirusului, abia după căderea pieței bursiere și după ce doi dintre apropiații săi s-au carantinat, președintele Donald Trump a cerut consilierilor săi să pregătească “acțiuni dramatice”.

„Vreau să fac ceva mare”, a cerut luni Trump echipei sale economice, potrivit unui înalt oficial al Casei Albe. După săptămâni de rezistență, președintele a părut gata să înțeleagă faptul că economia are nevoie de ajutor.
Oficialii de la Casa Albă și alți apropiați ai președintelui descriu o schimbare importantă a comportamentului lui Trump, iar abordarea pandemiei coronavirusului din ultimele 48 de ore, este motivată de căderea piețelor, de nămărul cazurilor de îmbolnăviri în rândul americanilor, îmbolnăviri care numără peste 1.200 de persoane, dar și de anunțul făcut de Organizația Mondială a Sănătății care a calificat actuala criză ca fiind o “pandemie.”

Președintele a declarat reporterilor în timpul unei întâlniri cu bancherii că va transmite probabil o declarație la ora 8 p.m. ET miercuri, dar nu a oferit alte detalii. Mai târziu, a anunțat că se va adresa națiunii din Biroul un mesaj că va trimite o adresă din Biroul Oval la ora 21 p.m. ET., ora 3:00, ora României.