Președintele Iohannis devine președinte jucător de partea PSD-PNL

Getting your Trinity Audio player ready...

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri, după vizita în Delta Dunării, că el îşi doreşte ca actuala coaliţie (PSD-PNL) să performeze bine şi să primească suficiente voturi la alegeri. El a menţionat că „se discută despre tot felul de scenarii, iar singurul scenariu pe care l-am refuzat în toate discuţiile cu coaliţia a fost scenariul austerităţii”.

Ce şi cum vor vota românii la alegeri rămâne să vedem, fiecare român trebuie să aibă condiţiile create să voteze, asta este preocuparea mea. Care partid câştigă şi care pierde, ţine şi de performanţa partidului respectiv. Eu îmi doresc ca actuala coaliţie să performeze bine şi să primească suficiente voturi la alegerile care urmează, sunt patru runde de alegeri la anul”, a spus Iohannis.

Preşedintele a fost întrebat dacă a discutat cu premierul înainte de a pleca la Bruxelles pentru negocieri şi dacă el consideră că o creştere a TVA este o soluţie sustenabilă pentru situaţia actuală a României. ”Da, am avut o discuţie cu premierul înainte să plece la Bruxelles, dacă creşterea TVA-ului este o soluţie. După părerea mea, nu este o soluţie, dar dacă pe termen scurt se găseşte, cu ajutorul experţilor, că anumite măsuri trebuie puse în practică, probabil guvernul le poate promova. Creşterea TVA sau scăderea TVA au mai fost discutate în foarte multe rânduri, în ansamblu, acum nu cred că este o soluţie”, a explicat Iohannis. ”După părerea mea, soluţia este creşterea gradului de colectare, adică să se adune banii care se cuvin la bugetul statului”, a precizat preşedintele. viewscnt