Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea bugetului asigurărilor de stat

Într-o declarație de la Palatul Cotroceni, Președintele Klaus Iohannis a anunțat că a decis să promulge legea bugetului asigurărilor de stat. În privinţa bugetului de stat, a cerut seriozitate din partea parlamentarilor în reanalizarea acestuia. Președintele a lansat noi critici la adresa guvernării PSD. „PSD a uitat că atunci când guvernezi o faci în primul rând pentru ţară, nu pentru tine! Dacă nu e capabil, să plece de la guvernare”.

„Românii au dreptul să ştie cum stau lucrurile în realitate cu bugetul.

Desi avea obligaţia legală să finalizeze şi să trimită bugetul în Parlament cel târziu în 15 noiembrie 2018, Guvernul PSD nu a fost în stare să facă asta. Bugetul a fost trimis abia în februarie, aşa că să nu mai ţipe PSD la tv că cineva le întârzie bugetul.

Declaraţiile mincinoase şi fuga de responsabiliatte nu pot ascunde evidenţa.

PSD e unicul vinovat că la jumătatea lunii martie nu avem buget.

Guvernul nu a fost capabil nici măcar să vină cu un buget realist, ci a propus bugetul ruşinii naţionale.

E drept că e un buget foarte bun pentru creşterea prosperităţii PSD, dar nu a României.

Veniturile sunt supraevaluate şi incerte, cheltuielile arată preocuparea pentru finanţarea PSD.

De aceea am retrimis bugetul în Parlament. Mă adresez parlamentarilor: trataţi cu toată responsabilitatea, corectaţi lucrurile, faceţi un buget realist pentru bunăstarea ţării, nu a PSD!

Azi, e ultima zi de promulgare pentru legea bugetului asigurărilor. Deşi nu ştim ce va face Guvernul cu legea plafoanelor, lege declarată neconstituţională, apoi ce va face Parlamentul cu legea bugetului, am decis să promulg legea bugetului asigurărilor sociale de stat. Pensionarii nu trebuie să sufere din nou din cauza incompetenţei şi a indiferenţei PSD.

Dacă legea nu ar fi promulgată acum, pensionarii ar fi din nou afectaţi.

Atrag atenţia că practica recentă a Guvernului de a majora pensiile abia în septembrie e un alt mod PSD-ist de a vinde iluzii. Creşterea pensiilor ar fi trebuit şi ar fi putut să se producă mult mai devreme, potrivit prevederilor legale referitoare la indexarea cu rata inflaţiei şi creşterea salariului mediu brut. Pensionarii ar fi avut dreptul la creşterea pensiilor mai devreme, şi copiii ar fi putut primi alocaţiile majorate dacă PSD ar fi dorit acest lucru. Guvernarea PSD a eşuat, iar cei care vor plăti sunt cetăţenii.

PSD a uitat că atunci când guvernezi o faci în primul rînd pentru ţară, nu pentru tine! Dacă nu e capabil să plece de la guvernare”.