Preşedintele Klaus Iohannis deschide prima zi de Bookfest prin lansarea cărţii „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”

Preşedintele Klaus Iohannis deschide prima zi de Bookfest prin lansarea cărţii „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”

Cărţi noi semnate de preşedintele Klaus Iohannis şi de scriitorii Dan C. Mihăilescu, Lucian Boia, Vintilă Mihăilescu, Horia-Roman Patapievici, Mircea Cărtărescu, Gabriel Liiceanu, Adrian Cioroianu vor fi lansate la Salonul de Carte Bookfest, desfăşurat de mâine până duminică la Romexpo.

Salonul Internaţional de Carte Bookfest revine de mâine până duminică la Romexpo cu cea de-a XIV-a ediţie, desfăşurată sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României.

Cea de-a treia carte a Presedintelui Klaus Iohannis, „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”, apărută recent la Curtea Veche Publishing, va fi lansată în cadrul târgului de astăzi, de la ora 18.00, prin dezbaterea „Cartea si Europa”. Alături de preşedintele României, vor participa Iren Arsene Mate şi Mircea Vasilescu.

Evenimentul care va avea loc la Scena Arena din cadrul Complexului Expoziţional Romexpo, Pavilion B2, va fi urmat de o sesiune de autografe. Lansarea face parte dintr-o serie de întâlniri cu cititorii în întreaga ţară, iar intrarea va fi liberă. Cartea preşedintelui Klaus Iohannis este un gest necesar în anul în care România a preluat Preţedintia Consiliului Uniunii, precum şi în contextul unei Europe determinate să devină din ce in ce mai conştientă de rolurile sale strategice ca urmare a frământărilor care îi pun la încercare din interior idealul de unitate. „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa” este o invitaţie la dezbatere, la analiză şi cunoaştere, astfel încât să le ofere cititorilor informaţii de care au nevoie pentru a deveni cetăţeni europeni implicaţi, alături de instrumente care să le contureze o poziţie articulată faţa de Uniune şi faţă de viitorul ei.