Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat o ședință CSAT pe 12 octombrie

Getting your Trinity Audio player ready...

BUCUREȘTI – Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat convocarea unei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) pentru data de 12 octombrie, începând cu ora 12:00, la Palatul Cotroceni. Administrația Prezidențială a transmis că pe ordinea de zi se vor afla subiecte de mare importanță, printre care consumul de droguri în rândul tinerilor și elevilor, dar și evoluțiile privind situația de securitate în regiunea Mării Negre, în contextul tensiunilor dintre Rusia și Ucraina.

Mai exact, temele care vor fi discutate în cadrul ședinței CSAT sunt:
– Consumul de droguri și alte substanțe stupefiante de către tineri și elevi, văzut ca un risc major pentru siguranța individuală și națională;
– Evoluțiile situației de securitate în regiunea Mării Negre, având în vedere agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei și implicațiile acestora pentru România;
– Planul de înzestrare a Armatei României pentru perioada 2024-2033.

Administrația Prezidențială a mai menționat că în cadrul ședinței CSAT se vor analiza și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale.

În data de 11 septembrie, președintele Klaus Iohannis a subliniat, cu ocazia deschiderii noului an școlar, gravitatea fenomenului consumului de droguri în rândul tinerilor. El a evidențiat necesitatea abordării acestei probleme la nivel național, menționând că va fi inclusă pe ordinea de zi a următoarei ședințe CSAT. Președintele a accentuat importanța comportamentelor preventive și responsabile, subliniind că este esențial ca tinerele generații să conștientizeze pericolele și consecințele consumului de droguri, alcool și tutun.

Ultima ședință a CSAT a avut loc pe 6 iulie.