Președintele SUA, Donald Trump, așteaptă rezultatul testului pentru coronavirus

Președintele Donald Trump a anunțat sâmbătă că a fost testat pentru coronavirus după ce a intrat în contact recent cu două persoane care au fost testate pozitiv.

În cursul unei conferințe de presă, Trump a spus că a fost testat vineri seară și că a avut temperatura luată sâmbătă înainte de a intra în sala de informare a Casei Albe. Președintele le-a spus reporterilor că temperatura lui era normală.
Medicul de la Casa Albă a spus anterior că președintele „rămâne fără simptome, testarea pentru COVID-19 nu este indicată în prezent”.
Întrebat când va anunța rezultatele testului său de coronavirus, președintele a spus că testul a fost trimis la un laborator și poate dura o zi sau două. Trump a spus că a făcut testul „doar pentru că presa înnebunește”.
Decizia lui Trump de a face testul vine după ce a spus că nu este preocupat după ce a avutcontact cu un oficial brazilian care a fost testat pozitiv pentru coronavirus săptămâna aceasta.
Sâmbătă, vicepreședintele Mike Pence a anunțat, de asemenea, că toate călătoriile din Regatul Unit și Irlanda au fost suspendate pentru anumiți resortisanți străini, începând de la miezul nopții de luni. Acest lucru nu se va aplica cetățenilor americani.
Aceleași excluderi care fac parte din restricțiile de călătorie europene deja existente se vor aplica și Regatului Unit și Irlandei.
Pence a mai spus că nu a fost încă testat pentru coronavirus, dar „ar fi mai mult decât fericit să fie testat”.