Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, vine azi în vizită oficială în România

Getting your Trinity Audio player ready...

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, efectuează astăzi prima sa vizită oficială în România. În cadrul acestei vizite, Zelenski va fi primit de președintele României, Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, unde cei doi lideri vor avea convorbiri tete-a-tete și discuții oficiale, urmate de declarații de presă comune.

Totodată, liderul ucrainean se va întâlni cu președinții celor două Camere ale Parlamentului României, Alfred Simonis și Nicolae Ciucă. Un moment important al vizitei va fi discursul pe care Zelenski îl va susține în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, programat pentru ora 16:30.

Surse politice au menționat că președintele Ucrainei ar putea să depună o coroană la Monumentul Eroilor din Parcul Carol. Ulterior, la ora 17:40, Volodimir Zelenski va fi primit la Palatul Victoria de premierul României, Marcel Ciolacu.

Este de menționat că președintele Klaus Iohannis a avut o discuție recentă cu Volodimir Zelenski în cadrul Summitului Comunității Politice Europene care a avut loc în Granada, Spania.