Președintele USR, Cătălin Drulă, critică dur DNA

Getting your Trinity Audio player ready...

Președintele Uniunii Salvați România (USR), Cătălin Drulă, a abordat cu fermitate solicitarea Direcției Naționale Anticorupție (DNA) de a ancheta foștii miniștri ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, în contextul achiziției de vaccinuri anti-COVID. Drulă a declarat că aceste acțiuni nu îi vor intimida și a sugerat că sunt motivate politic.

Nu ne vor intimida. Ne-au trimis semnale să ne potolim. Să nu construim Polul de Dreapta. Să nu contăm în alegerile de anul viitor pentru care scenariul de culise e deja pregătit. Dosare activate când e convenabil politic, în campanie electorală, am mai văzut. Așa știu ei să lucreze. Vlad Voiculescu este un om cinstit, care în cele 3 luni ca ministru, a acționat responsabil și cu patriotism”, a afirmat Drulă.

El a mai adăugat că Partidul Național Liberal (PNL) și-a asumat vaccinarea anti-COVID și a criticat modul în care guvernanții și media abordează această temă. „PSD s-a aruncat asupra acestei teme false pentru a acoperi portbagajele cu bani, azilele groazei și toate actele de corupție oribilă care au mutilat România. PNL se teme de crearea Polului de Dreapta care îi va trimite la lada de gunoi a Istoriei pentru ce fac țării. Împreună vor să guverneze întru hoție încă 4 ani cu un măscărici convenabil ca singură Opoziție. Ne hărțuiesc zilnic, ei și trompetele media, ne amenință primarii, ne spun că dacă nu ne potolim nu va fi bine. În timp ce distrug economia României și prăduiesc bugetul țării”, a precizat Drulă.

DNA a anunțat că dorește să ancheteze trei membri ai guvernului Cîțu în dosarul vaccinurilor, inclusiv fostul premier Florin Cîțu și foștii miniștri Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, pentru presupuse fapte de complicitate la abuz în serviciu.