Prețurile RCA au crescut masiv la unii asigurători, pe fondul posibilului faliment al City Insurance

Mai mulți asigurători au crescut semnificativ prețurile RCA în ultimele 10 zile pe fondul problemelor mari în care se află liderul pieței – City Insurance, companie cu peste 3 milioane de clienți, care este aproape de procedura de faliment. Datele brokerilor consultate de HotNews.ro arată că Euroins, al doilea mare asigurător RCA, cu prețuri la fel de mici ca City, a majorat tarifele și cu 600 de lei în unele cazuri, iar alți asigurători au urmat același trend.

Problemele grave în care se află liderul RCA, City Insurance, încep să se resimtă în piața de asigurări.

În timp ce unele service-uri auto refuză să mai facă reparații celor care prezintă polițe RCA de la City Insurance, de teamă că un potențial faliment declarat al firmei de asigurări va face să nu-și mai recupereze banii, principalii rivali ai City pe piața RCA au crescut semnificativ prețurile polițelor.

Euroins a crescut prețurile și cu 600 de lei în unele cazuri, iar ceilalți asigurători au crescut și ei prețurile imediat

Date furnizate de un broker în asigurări, care a dorit să-și păstreze anonimatul, arată că în ultimele 10 zile, prețurile RCA au fost majorate și cu 600 de lei în unele cazuri.

Trebuie știut că brokerii în asigurări au un program comparativ în care introduc datele clientului, ale mașinii, de când trebuie să intre în vigoare asigurarea RCA și asigurătorii le transmit apoi ofertele.

Brokerul mai sus amintit ne-a prezentat cazul unui șofer care a venit să-și asigure mașina – un Renault Laguna, fabricat în 2005, cu o capacitate cilindrică de 1870 cmc.