Prima maşină Dacia 100% electrică va fi prezentată la Salonul Auto de la Geneva

Grupul Renault va prezenta un model Dacia 100% electric la Salonul Auto de la Geneva, pe 3 martie. Conform constructorului, modelul va fi cea mai accesibilă mașină de oraș 100% electrică de pe piață.

“Dacia deschide un nou capitol al evoluției sale, abordând segmentul vehiculelor electrice! Standul mărcii va expune astfel, în premieră, un show-car 100% electric. O revoluție în gama Dacia, care profită de experiența de peste 10 ani a Grupului Renault în domeniul mobilității electrice”, se arată într-un comunicat al constructorului auto.

Renault, proprietarul mărcii Dacia, spune că este singurul constructor de automobile care propune o gamă completă de vehicule cu alimentare atât pe benzină, cât și pe GPL, denumită ECO-G, Dacia va prezenta noua motorizare TCe 100 ECO-G. Pentru a marca 15 ani de prezență comercială în Europa, Dacia va expune totodată seria limitată Anniversaire.

La începutul anului trecut, președintele pe Europa al Dacia, Jean Christophe Kugler, anunța într-un interviu pentru publicația britanică Express că, în cazul producerii unei mașini electrice, prețul acesteia “va fi șocant de accesibil”.

De asemenea, Renault va prezenta prototipul electric MORPHOZ care ilustrează viziunea mărcii asupra mobilității auto de mâine. El prefigurează o nouă familie de modele electrice Renault care va fi lansată în anii următori. Renault va prezenta un stand 100% electrificat, cu o gamă completă de 8 vehicule, printre care, în premieră mondială, Noul Twingo Z.E.