Primăria București va relua licitația pentru cumpărarea de către STB a 100 de autobuze electrice

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a anunțat pe pagina sa de Facebook că Primăria București va relua licitația pentru achiziționarea a 100 de autobuze electrice.

Primăria a mai organizat până în prezent două licitații pentru cumpărarea unui lot de 100 de autobuze electrice, dar ambele au fost anulate.

Cu acest prilej, ea a pomenit și de punerea în circulație în București a autobuzelor hibrid.

“Cine și-ar fi imaginat acum câțiva ani, că vom avea autobuze hybrid Mercedes Citaro în București, la fel ca la Viena, Paris, Londra? Iată că au sosit! Călătorie ecologică și confort sporit. În total, vom avea 130. Un proiect deja realizat, în valoare de 45 milioane de euro. Un program pentru înnoirea parcului auto al STB îmbătrânit și deteriorat. Alături de cele 400 de autobuze noi, moderne, Euro 6, și hybridele contribuie la creșterea calității transportului în comun din București. Noutate: relansăm și licitația pentru cele 100 de autobuze electrice. Sperăm să nu mai apară tot felul de contestații nefondate”, a scris Firea.

Valoarea totală a investiţiei în noile mijloace de transport public se ridica la aproximativ 219,57 milioane de lei (fără TVA), din care fonduri nerambursabile aproximativ 177,99 milioane de lei (fără TVA) din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 -2020.