Primăria Capitalei relansează licitaţia pentru cele 100 de autobuze electrice

Primăria Capitalei relansează anunţul de licitaţie pentru achiziţia a 100 de autobuze electrice şi a infrastructurii de încărcare necesară acestora, valoarea totală estimată a contractului fiind de 219,57 milioane de lei.

Noul termen pentru depunerea ofertelor este 23 aprilie, iar aceasta ar trebui evaluate până pe 16 iulie 2020. Durata contractului va fi de 20 de luni, potrivit datelor din platforma de achiziţii publice SICAP. În primul an după semnarea contractului, furnizorul trebuie să livreze minim 20 de autobuze, altfel oferta va fi decalarată neconformă.

Prima licitaţie a fost lansată în vara anului trecut, iar Primăria a primit două oferte, de la asocierea Bozankaya Otomotiv Makina Imalat Ithalat ve Ihracat A.Ş. (Turcia) şi SILEO GmbH (Germania), respectiv New Kopel Car Import (România – Otopeni, reprezentant al companiei BYD – China). Numai că în luna decembrie, PMB a declarat cele două oferte neconforme şi a anulat procedura.

Autobuzele trebuie să aibă o autonomie de minimum 230 km şi să fie dotate cu platformă pentru facilitatea accesului persoanelor cu dizabilităţi şi cu sistem de protecţie împotriva plecării autobuzului cu trapa deschisă.

De asemenea, vehiculele trebuie să aibă 12 metri, cu tracţiune complet electrică, realizată autonom cu Sistem Reîncărcabil de Stocare a Energiei (SRSEE) cu baterii de acumulatori, cu podea complet coborâtă pe toată lungimea, cu trei uşi şi aer condiţionat în salonul de călători.

Câştigătorul licitaţiei va trebui să asigure şi service-ul autobuzelor pentru remedierea defecţiunilor, să furnizeze ansamble, subansamble, piese şi materiale în perioada de garanţie, precum şi să asigure instruirea personalului.