Primăria condusă de Piedone a desființat spațiile comerciale de la stația de metrou Izvor

Spațiile comerciale din stația Izvor au fost desființate miercuri dimineață de către responsabilii din cadrul Primăriei Sector 5, condusă de primarul Cristian Popescu Piedone. Acțiunea de desființare a gheretelor din stația Izvor vine la scurt timp după ce DNA a demarat o anchetă în ceea ce îl privește pe liderul de sindicat de la metrou, Ion Rădoi, unde ajungeau banii din închirierea chioșcurilor, dar și la primăriile de sector. În stenogramele DNA, Piedone îi spunea lui Rădoi: „După ce o să învii, îmi dai şi mie o jumate de staţie la Izvor?”.

Acțiunea de desființare a spațiilor comerciale de la metrou a început încă din luna martie, însă nu toate primăriile de sector de pe raza cărora există stații de metrou s-au apucat de lucrările de demolare. Printre primăriile care nu începuseră lucrările, deși Metrorex solicitase acest lucru, se număra și Primaria Sectorului 5, condusă de Cristian Popescu Piedone.

DNA a demarat o acțiune penală în urmă cu o săptămână și a făcut percheziții la locuința lui Rădoi, la sediul Sindicatului Liber din Metrou și la sediile primăriilor sectoarelor 3 și 5, conduse de Robert Negoiță și Cristian Popescu Piedone.

Liderul Sindicatului Liber din Metrou, Ion Rădoi, a fost plasat sub control judiciar de către procurorii DNA, care îl acuză de infracțiunile de folosire a influenței sau autorității de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un sindicat, în formă continuată, și șantaj, privind modul în care au fost exploatate și administrate spațiile comerciale din stațiile de metrou, în perioada septembrie 2018 – iulie 2021.

În stenogramele DNA, publicate de g4media, se arată că primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, ar fi întârziat în mod intenţionat să demoleze chioşcurile ilegale de la metrou de pe raza Sectorului 5.

Procurorii DNA susţin că Rădoi percepea taxe între 5000 şi 200.000 de euro ca să sub-închirieze spaţiile comerciale de la metrou.

Piedone: Am înţeles! Tu o să rezişti, ascultă ce îţi spun! Tu o să rezişti! Se schimbă (neinteligibil), dar tu o să rezişti!

Ion Rădoi: Da!

Piedone: După ce o să învii, îmi dai şi mie o jumate de staţie la Izvor şi mie?

Ion Rădoi: O juma de staţie întreagă îţi dau!

Piedone: Hai, te iubesc, stai liniştit! Deci, fratele meu şi ai văzut că, mă tu ai văzut reacţia mea şi a lui Negoiţă, da? Noi vorbim de cerebral, nu vorbim de …”