Primarul General anunță progrese semnificative în furnizarea agentului termic

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat joi seara că s-au efectuat lucrări semnificative la rețeaua de termificare a orașului, iar rezultatele se vor vedea în iarna care vine. Primarul a declarat că aceste îmbunătățiri vor face ca iarna acestui an să fie mai confortabilă decât cea precedentă.

Nicuşor Dan a oferit detalii despre progresele înregistrate în ceea ce privește rețeaua de termificare a Bucureștiului. În timpul discuției televizate de joi seară de la B1TV, el a precizat că în mandatul trecut, în medie, se înlocuiau între 15 și 17 kilometri de conducte pe an. În schimb, în 2021, au fost înlocuiți 28 de kilometri, iar în 2022, 32 de kilometri. Pentru anul în curs, Nicuşor Dan a anticipat înlocuirea a 50 de kilometri de conducte.

Primarul a explicat că s-au deschis 10 șantiere majore pentru aceste proiecte, care presupun înlocuirea conductelor vechi cu altele noi, prevăzute cu izolație termică. În plus, au fost demarate aproximativ 10-12 șantiere mai mici, în care Termoenergetica efectuează schimbări și reparații la conductele avariate.

Nicuşor Dan a menționat că iarna următoare va fi considerabil mai bună decât cea anterioară, și acest lucru se datorează atât progreselor în rețea, cât și inaugurării unei noi centrale termice la Titan, care a fost pusă în funcțiune în februarie.

Aceste măsuri ar trebui să conducă la o îmbunătățire semnificativă a furnizării serviciilor de încălzire în București și la reducerea disconfortului pe timpul sezonului rece.