Primarul Nicușor Dan numește două persoane certate cu legea la conducerea unor instituții de cultură din București

Primăria Capitalei își întregește echipa managerială pe zona culturală. Surse din interiorul Primăriei au precizat pentru Radio Clasic că astăzi au fost numiți conducătorii a două instituții subordonate Consiliului General: Dinu Geani Marian a devenit director interimar al Centrului Cultural Palatele Brâncovenești, iar Picu Emanuel Victor a fost numit director interimar la Direcția Generală de Arhitectură, Peisagistică și Monumente de For Public.

Dinu Geani Marian a fost acuzat de Agenția Națională de Integritate de neconcordanțe între veniturile realizate și sursele declarate. ANI a constat în anul 2010 o diferență semnificativă în cuantumul veniturilor realizate de dl. Dinu Geani Marian de 359.811 Lei, între averea dobândită și veniturile realizate în perioada exercitării funcției de consilier local în cadrul Consiliului Local al Sectorului 4 București. La momentul respectiv dl. Geani Marian Dinu avea funcția de președinte al PNL Sector 4.

Picu Emanuel Victor este membru PNL și a fost șef al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, funcție din care a fost demis de premierul Ludovic Orban după ce în luna august 2020 a fost prins băut la volan. Fostul șef al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, Victor Picu, care avea și rang de secretar de stat în Ministerul Muncii, a rămas fără permis de conducere după ce a fost prins băut la volan. Potrivit rezultatelor alcooltestului, Picu avea 0,46% alcool în aerul expirat. Victor Picu a fost tras pe dreapta de polițiști de la Rutieră la Piața Victoriei, pentru un control de rutină. A fost testat cu aparatul etilotest, iar apoi a fost condus la Institutul de Medicină Legală ”Mina Minovici” din Capitală, unde i s-au recoltat probe biologice. Ulterior, liberalului i s-a întocmit și un dosar de cercetare penală pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.