Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, critică dur Ordonanța Guvernului privind măsurile fiscale

Getting your Trinity Audio player ready...

Primarul municipiului Timișoara, Dominic Fritz (USR), a lansat critici severe la adresa ordonanței de urgență a Guvernului referitoare la măsurile fiscale, descriind-o ca fiind un „atac brutal asupra autonomiei locale”. Fritz susține că această ordonanță împiedică Primăria Timișoara să încheie contracte noi și să semneze contracte cu câștigătorii unor concursuri internaționale, precum cel pentru Piața Victoriei.

El a declarat că această ordonanță reprezintă un „jaf al banilor timișorenilor” și a altor cetățeni din România, acuzând Guvernul că dorește să blocheze cheltuielile locale pentru a crea un excedent pe care să îl distribuie discreționar pentru a acoperi deficitele bugetului de stat. Fritz a atras atenția asupra impactului negativ al ordonanței asupra absorbției fondurilor europene în România, menționând că, dacă investițiile din bugetul local sunt oprite acum, acest lucru va avea consecințe pe termen lung.

Primarul a mai subliniat că această ordonanță a fost elaborată în secret, fără consultarea structurilor primarilor și a făcut apel la parlamentari să corecteze această măsură. Fritz a menționat că a discutat cu alți primari despre această problemă, dar a observat o reticență din partea primarilor din partidele aflate la guvernare de a vorbi deschis despre aceasta.

În contextul acestei ordonanțe, Fritz a exprimat îngrijorarea cu privire la proiectele care ar putea fi afectate, inclusiv proiectul pentru Piața Victoriei, care este finanțat din fonduri europene.