Primele filme clasice românești în High Definition

În premieră absolută în România, E-MEDIA lansează primele două filme clasice românești în High Definition: Haiducii (1965) și Răpirea fecioarelor (1967) în regia lui Dinu Cocea.

Filmele se bucură de o distribuție remarcabilă: Ion Besoiu, Emanoil Petruț, Toma Caragiu, Amza Pellea, Marin Moraru, Draga Olteanu și mulți alții.

Este pentru prima dată când publicul pasionat de filmul clasic românesc are ocazia să vadă aceste pelicule remasterizate, în format High Definition 1080p, pe suport BluRay .

Proiectul propus de E-MEDIA are în vedere redarea în format HD a mai multor pelicule de referință, deja remasterizate sau care urmează să fie remasterizate. Următorul titlu, ce va fi lansat către sfârșitul acestui an, este “Pe aici nu se trece”, capodopera lui Doru Nastase, a cărui peliculă se află la acest moment în procesul de reetalonare a imaginii.

Într-un interviu acordat de reputatul actor Ion Besoiu, protagonistul rolului Amza – rolul principal din filmul Haiducii, acesta rememorează momentele trăite în timpul filmărilor din anul 1965. Besoiu își amintește cum s-a decis să facă parte din distribuția filmului Haiducii pentru că ar fi urmat să joace împreună cu unul dintre cei mai buni prieteni ai săi: Amza Pellea (în rolul haiducului Sârbu). “Filmul Haiducii rămâne un film lipit de sufletul meu” spune Ion Besoiu.

Regizorul Dinu Cocea s-a născut pe 22 septembrie 1929, în comuna Periş din judeţul Ilfov. După succesul mare la public cu seria de filme istorice “Haiducii” (1966), “Răpirea Fecioarelor” (1968), “Haiducii lui Şaptecai” (1970), “Zestrea domniţei Ralu” (1970), “Stejar, extremă urgenţă” (1973), “Ecaterina Teodoroiu” (1979), “Iancu Jianu, zapciul” (1980), “Iancu Jianu, haiducul” (1981), a căzut în dizgrația regimului comunist, regizorul fiind interzis, iar numele său scos de pe genericele filmelor ce apăreau în cinematografe ori la postul naţional de televiziune. În urma acestui conflict cu autorităţile comuniste, Dinu Cocea a plecat din ţară în 1985, stabilindu-se la Paris.

Seria de filme în format BluRay sunt distribuite de E-MEDIA, marcă a firmei E-Multimedia Distribution.

Misiunea companiei este de a aduce în prim plan personalităţile din lumea artistică românească și internațională (cinematografică, muzicală, teatrală), precum și creațiile acestora, obiectivul nostru fiind promovarea valorilor autentice.

Filmele pot fi achizitionate: aici