Primele sancțiuni pentru Rusia după decizia lui Putin privind Ucraina

Regatul Unit urmează să anunţe marţi ”o primă serie” de sancţiuni economice care vor ”lovi Rusia foarte puternic”, după ce a recunoscut independenţa regiunilor separatiste proruse din estul Ucrainei, iar altele vor urma ”în cazul unei invazii”, a anunţat Boris Johnson, relatează AFP..

Premierul britanic a anunţat că urmează să fie prezentate în Parlament, marţi, sancţiuni care vizează nu doar anumite entităţi, ci şi şi ”intereslee ruse cel mai puternic posibil”, declarația a fost făcută la finalul unei reuniuni de criză a Guvernului pe care îl conduce.

”Ele vor lovi Rusia foarte puternic şi vom face şi mai mult în cazul unei invazii”, a anunţat Johnson, informează News.ro.

”Ţin să subliniez că este vorba doar despre o primă serie de sancţiuni economice britanice vizând Rusia, pentru că mi-e teamă că trebuie să ne aşteptăm la alte atitudini iraţionale din partea Rusiei”, a declarat el.

Boris Johnson estimează că preşedintele rus Vladimir Putin este ”hotărât să comită o invazie la scară mare a Ucrainei”, după ce a recunoscut luni independenţa celor două regiuni separatiste proruse Doneţk şi Lugansk.