Primul medic român mort din cauza coronavirusului

Un medic de la Spitalul Județean din Constanța, infectat cu coronavirus și internat de câteva zile la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală, a murit marți, au declarat pentru HotNews.ro surse medicale din cadrul Institutului Matei Balș. Medicul Valeriu Neagoe avea 62 de ani și afecțiuni preexistente, au precizat sursele citate. Ministerul Sănătății a confirmat decesul primului medic român din cauza coronavirusului, la scurt timp după ce informația a apărut în spațiul public.

 
Valeriu Neagoe a fost medic cu specialitatea medicină internă în cadrul Spitalului Județean de Urgență Constanța până pe data de 6 aprilie, când a demisionat.
 
Pe data de 7 aprilie a debutat simptomatologia COVID-19, iar pe 8 aprilie 2020, bărbatul a fost internat în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, acolo unde a și fost confirmat pozitiv în aceeași zi.
 
Pe 11 aprilie, după ce starea sa de sănătate s-a agravat, a fost transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș unde a decedat ieri, pe 21 aprilie.
 
Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, bărbatul suferea și de obezitate.