Prințul William al Marii Britanii spion pentru trei săptămâni

Prințul William al Marea Britanie a încheiat un angajament secret de trei săptămâni de colaborare cu agențiile de informații ale țării – informează euronews.com

Formal cunoscut sub numele de Ducele de Cambridge, Prințul William a lucrat cu spioni britanici la MI5, MI6 și GCHQ (Departamentul operațiunilor de combatere a terorismului).

El a lucrat cu anchetatorii care analizau celulele teroriste islamiste și a aflat despre provocările de a proteja securitatea națională a Marii Britanii, a informat un oficial al Palatului Kensington.

Toți le datorăm recunoștința profundă pentru munca dificilă și periculoasă pe care o fac. „Timpul petrecut în cadrul agențiilor noastre de securitate și de informații, înțelegerea mai bună a contribuției vitale pe care o fac pentru securitatea noastră națională, a fost o experiență cu adevărat uimitoare” – a spus Prințul William.

Șeful operațiunilor de combatere a terorismului, cunoscut doar sub numele de „David”, a fost impresionat de modul în care Ducele de Cambridge a abordat el însuși sarcina în cele trei săptămâni.

William a muncit extrem de greu să se integreze în echipă„, a spus el.

Actuala amenințare a terorismului din Marea Britanie este „severă”, semnalizând un atac extrem de probabil pe teritoriul britanic.