Filmele Proba de microfon şi Iacob la TIFF în format HD

Pentru prima dată în versiune HD, filmele Probă de Microfon şi Iacob , vor fi proiectate în cadrul Festivalului de film Transilvania ( TIFF ), în cadrul retrospectivei dedicate regizorului Mircea Daneliuc
Filmele Proba de Microfon şi Iacob au fost remasterizate în format HD de către E-Media în anul 2011, când s-a realizat o colecţie DVD dedicată regizorului Mircea Daneliuc, de la al cărui debut se împlinesc acum 40 de ani. Colecţia DVD cuprinde filmele Ștefan cel Mare – Vaslui 1475(asistent de regie), Probă de microfon, Vânătoare de vulpi, Croaziera, Iacob, Patul conjugal, Senatorul melcilor.
În Probă de microfon, filmul care deschide anul acesta secţiunea retrospectivă a Festivalului de Film Transilvania, Daneliuc încearcă să scuture conformismul, să răstoarne preconcepţiile, să deschidă calea unei maniere diferite de a privi lumea. Filmul rămâne până la sfârşit indecis, deşi sfidarea e pe deplin lansată: sufletul poporului român nu e dispus să se predea, chiar dacă drumul de urmat e anevoios şi împotriva curentului.
În filmul Iacob, personajul principal este un miner din Transilvania, un om niciodată liniştit, care nu se preda în fata adversităţilor vieţii şi luptă în orice chip să supravieţuiască. Încă o dată Daneliuc nu se cruţă în denunţarea explozivă a unui difuz inconfort existenţial. Şi el trebuie să se fi simţit asemeni lui Iacob, suspendat într-un destin întunecat şi incert.
E-Media, printr-o activitate susţinută de remasterizare a filmelor de arhivă, continua să readucă în atenţia publicului filmul românesc, prin promovarea şi valorificarea filmului românesc de bună calitate.
Majoritatea filmelor româneşti remasterizate de-a lungul timpului precum Columna, Astă seară dansăm în familie, Maria Mirabela şi multe altele, restaurate de E-Media, sunt disponibile pe www.filmedecolectie.ro